De volgende ochtend, maandag 17 juli, zijn we begonnen met de 17-Mile Drive. Dit is een weg langs de kust op het Monterey-schiereiland met een heleboel uitkijkpunten langs de rotsachtige kust.
Langs deze kust heb je vaak zeemist, zo ook op deze dag. Die mist kan een groot deel van de dag blijven hangen, maar 's middags wordt het vaak wat helderder.
Muildierhert
Er stond een groot muildierhert langs de weg. Deze foto is op de computer nog een beetje bewerkt zodat het hert wat beter zichtbaar is en de mist wat meer naar de achtergrond lijkt gedrongen.
Californische grondeekhoorn
Deze eekhoorntjes zaten echt overal, bij vrijwel elke tussenstop zat er wel weer eentje. Omdat ze zo dicht bij de parkeerplaatsen zaten hebben we op deze foto's geen last van de mist.
Amerikaanse regenwulp
Er is wat discussie of dit een aparte soort is, of dat het een ondersoort is van de regenwulp die bij ons in Nederland voorkomt. Maar hoe dan ook, de Amerikaanse regenwulp lijkt sterk op de Europese variant.
Californische meeuw
De regenwulp zat vlakbij een jonge Californische meeuw die nog totaal niet lijkt op de volwassen meeuw met het wit-grijze verenpak en de gele snavel.
Brandts aalscholvers
In de mist en met een ruwe zee op de achtergrond zaten er een aantal Brandts aalscholvers op de rotsen.
Zeekoet
Deze zeekoet die recht in de camera kijkt viel nauwelijks op tussen de rotsen.
Raaf
Raven zijn zelden onopvallend, ze zijn groot en luidruchtig, hoewel deze rustig op een hek zat.
Noord-Amerikaanse zwarte scholekster
Deze zwarte scholekster komt voor langs de westkust van Noord-Amerika van Alaska tot het Mexicaanse schiereiland Baja California. Bijzondere eigenschap van deze soort is dat de kuikens al na één dag het nest verlaten.
Witkruingors
Bij de parkeerplaatsen langs de route zagen we steeds witkruingorzen heen en weer springen. Deze trekvogel komt in heel Noord-Amerika voor. De kuststreek bij Monterey is een van de weinige gebieden waar ze het hele jaar te vinden zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten